Vinul si ciocolata sunt, cu siguranta, doua dintre micile placeri ale vietii. Totusi, cum ar fi sa le combini pe cele doua pentru ca experienta de care te bucuri sa fie una cu adevarat speciala? Poti tine cont de cateva detalii simple in acest sens, iar mai departe te asteptam in magazinul online al Cramei Budureasca pentru a cumpara online vinuri rosii de inalta calitate.
Vinurile rosii usoare sunt ideale alaturi de
ciocolata. Atat vinul, cat si ciocolata pot fi foarte intense si seci, astfel
ca atunci cand alegi o ciocolata neagra, amarauie, aceasta vine in completarea
vinului rosu intens, bogat in taninuri si iti vor trezi toate simturile. Totusi,
pentru a gasi echilibrul perfect, este ideala alegerea vinurilor care sunt mai
usoare in comparatie cu ciocolata preferata.
De asemenea, un vin mai dulce decat ciocolata
poate fi o alegere inspirata pentru ca se poate gasi un echilibru foarte bun
intre aromele „aspre” de cacao. Se recomanda si gasirea intensitatii potrivite,
astfel ca ciocolata si vinul pot fi asemanatoare ca stil. O ciocolata mai putin
intensa ca arome este ideala alaturi de vinuri light, pe cand o ciocolata cu un
gust intens este numai buna alaturi de vinurile corpolente.
O recomandare este aceea de a incepe cu
ciocolata si vinurile light, urmand ca mai apoi sa se creasca intensitatea
treptat. Astfel, ciocolata alba si vinurile usoare sunt un inceput bun cu care
nu se poate da gres, iar dupa preferinte se pot alege ulterior ciocolata neagra
si vinurile „grele”.
Ideal este sa se tina cont de faptul ca pot
exista si alte ingrediente ale ciocolatei, precum alune, fructe sau caramel,
iar acestea pot avea o influenta diferita asupra gustului in combinatie cu
vinul. De exemplu, ciocolatele cu fructe sunt minunate alaturi de vinurile cu
note de diferite fructe, precum fructele de padure.
Ciocolata alba contine, in general, cacao, zahar si lapte, este dulce, untoasa si este disponibila in mai multe variante, iar alaturi de aceasta este numai bun un vin rosu, dulce, eventual spumant, care sa puna in valoare aromele bogate. Ciocolata cu lapte este, in schimb, mai dulce, mai cremoasa si se potriveste cu un vin mai corpolent, cu note de fructe. Si ciocolata cu alune este foarte populara, iar aceasta este numai buna alaturi de un vin usor.
In cadrul magazinului online al Cramei
Budureasca se gasesc mai multe vinuri dulci de inalta calitate care merita
descoperite, iar Cabernet Sauvignon din gama Origini Dulce este unul dintre
cele potrivite alaturi de ciocolata. Strugurii de Cabernet Sauvignon au fost
culesi tarziu, astfel incat sa aiba timp sa acumuleze mari cantitati de zahar.
Ulterior, acestia sunt vinificati in dulce pentru a obtine un vin ce se poate
servi pe post de desert. Vinul se matureaza pe o perioada de aproximativ 6 luni
in baricuri de stejar, astfel incat sa fie atinsa complexitatea dorita.
Se remarca prin culoarea sa rubiniu inchis si
prin aromele de mure proaspete, senzatii ierboase si lemn de stejar afumat, ce
reprezinta o combinatie inedita. Gustul aminteste de coacaze negre proaspete,
prune uscate si radacina de raculet, pe cand taninurile dulci, dar ferme anunta
un final armonios si foarte elegant. Acest vin dulce poat fi potrivit pe post
de desert, insa se potriveste de minune si alaturi de ciocolata de diferite
tipuri sau de prajituri fine. Pentru a fi pus cu adevarat in valoare, vinul
merita servit la o temperatura de circa 16, 18 grade. Alege sa cumperi vin rosu
online pentru ca pe aceasta cale iti este mult mai simplu sa ajungi direct la
cel mai bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu